23 jun
11 dagen tot De Tour Hoe verandert nanotechnologie de tour?
Hoe verandert nanotechnologie de tour?

Nanotechnologie is dé technologische ontwikkeling van de 21e eeuw. Water-, kou- en vuilafstotende kleding is al realiteit, maar wat kan deze technologie nog meer betekenen in de topsport? Hoe kan nanotechnologie helpen om de Tour de France te winnen?

Nanodeeltjes in je sportkleding kunnen ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur constant blijft. Maar ook je hartslag en ademhaling kunnen worden geregistreerd waarbij je een seintje krijgt als je een bepaalde waarde overstijgt. Niet alleen tijdens de Tour zelf kan nanotechnologie een rol spelen, ook tijdens het trainen. Stel dat je een blessure hebt of dat je iets breekt, dan zou je in de toekomst door nanodeeltjes te implanteren vier keer sneller kunnen herstellen dan normaal. Lees meer daarover op Kennislink.

Nano kan niet alleen de Tour veranderen, maar ook onze gezondheid volgens gezondheidswetenschapper en filosoof dr. Marianne Boenink (Filosofie, UT). In haar lezing vertelt ze hoe nanotechnologie diep onder onze huid dringt. Meer weten? Kijk dan haar lezing terug.

Scheur naar Innovatie

Meer verdieping? Check www.sg.uu.nl